Vanaf december 2015 worden de 22 toiletgroepen op 21 stations in Nederland door Tank & Rast geëxploiteerd volgens het SANIFAIR concept. Hiervoor is NS Stations mede namens ProRail voor een periode van 10 jaar een overeenkomst aangegaan. Met het gunnen van de aanbesteding aan SANIFAIR willen NS Stations en ProRail het kwaliteitsniveau van de bemenste toiletten op stations verhogen. Beide organisaties zijn verantwoordelijk voor de toiletten op de stations.

Kwaliteitsverbetering

In de visie van NS en ProRail zijn toiletten op het station een plek waar reizigers eenvoudig naar toe gaan. Het is een plek die schoon en veilig is. “Voor onze reizigers is het meest belangrijk dat een toilet schoon is en een aangename sfeer uitstraalt. Een herkenbaar en uniforme uitstraling, zodat reizigers weten welke kwaliteit ze kunnen verwachten, helpt daarbij. We zijn blij Tank & Rast, met hun SANIFAIR concept, als partner te kunnen verwelkomen op 21 stations”, aldus Barend Kuenen, Directeur Retail & Services NS Stations. “Hierbij is gekozen voor een toiletconcept met gastheer of -vrouw met als kernwaarden: gastvrij, betaalbaar en herkenbaar”.

Aanbesteding

Eisen die in de aanbesteding zijn gesteld aan de nieuwe partner zijn onder andere een bewezen staat van dienst op het gebied van de exploitatie van toiletten, een bewijs van hoge kwaliteit, voorstellen op het gebied van kwaliteitsverbeteringen, maximale openingstijden, toegang via diverse betaalmodaliteiten en het bieden van een waardevoucher bij een bezoek aan het toilet, in te wisselen op het station. Tanks & Rast kwam bij de aanbesteding als overtuigende en ervaren partij uit de bus.

Veranderingen

Tank & Rast zal zal met SANIFAIR vanaf begin december de exploitatie van de 22 toiletgroepen overnemen van de huidige exploitanten. Conform wet- en regelgeving, worden alle werknemers op dit moment in dienst bij de huidige exploitanten, overgenomen. Fasegewijs zullen de diverse toiletgroepen vanaf november 2015 omgebouwd worden en vervolgens onder de merknaam SANIFAIR visueel zichtbaar zijn.

Bron: ns.nl
Afbeelding: sanifair.nl