De Duitse koffieketen Coffee Fellows opent binnenkort twee locaties op de stations van Breda en Eindhoven. Een overeenkomst daarvoor met NS Stations is donderdag getekend.

Coffee Fellows is in Duitsland op Starbucks na de grootste koffieketen van het land. Onlangs maakte @FoodClicks bekend dat de keten naar Nederland komt en daar uiteindelijk zo’n zestig locaties wil openen. Locaties die de keten zoekt zijn luchthavens, stations, on-the-go, zoals tankstations en andere high traffic-locaties. Coffee Fellows wil die locaties realiseren vanuit een pachtformule, en niet zozeer direct vanuit een franchisecontract. Hiervoor is voor de Nederlandse en Belgische markt het bedrijf Coffee Fellows BeNe B.V. opgericht welke de investeringen voor haar rekening neemt en de huurcontracten zal aangaan.

Coffee Fellows is een koffieketen dat in het assortiment ook producten als bagels voert. Het moederbedrijf verwacht veel van de mogelijkheden in Nederland en helpt ondernemers bij de start met inrichting en opleiding. De twee vestigingen op de Brabantse stations gaan na de zomer open. Wie de pachters worden is nog niet bekendgemaakt. Ook met andere partijen lopen gesprekken om snel meerdere locaties te kunnen openen.

Bron: FoodClicks.nl